Egy átlagos kismama naplója

Ne legyél gyökér!

2019. május 17. - Koczka Rebeka

Sziasztok!

Tudom, hogy ez a bejegyzés nem témába vágó, de szót kell hogy ejtsek róla. A napokban nagyon sok olyan téma jött velem szembe ami fölött egyszerűen nem tudok elsiklani. Az egyik az amiről ma írni fogok. Ma (május 17.) van, a Nemzetközi homofóbia, transzfóbia és bifóbia elleni világnap. Ez a dátum onnan ered, hogy 1990-ben ezen a napon törölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a Betegségek nemzetközi osztályozásából a homoszexualitást.

Ez már önmagában egy nevetségesen elkeserítő dolog. Nem az, hogy törölték a listáról, hanem az, hogy egyáltalán felkerült. Hogy a mai napig azt gondolják egyes emberek, hogy ez egy betegség. Hogy elkaphatja ha egy buszon utazik egy nem heteroszexuális emberrel. A szexualitás nem fertőző. Nem ragályos és nem ragad ránk ha szóba állunk olyanokkal, olyan emberekkel, olyan EGYENRANGÚ emberekkel akik nem heteroszexuálisak.

Az ember szexualitása nem választható. Nem észérvek alapján döntjük el, hogy mihez vonzódunk, vagy kihez akarunk vonzódni mondjuk azért, hogy az emberek elfogadjanak. Belekényszeríthetjük magunkat olyan dolgokba, pontosabban belekényszeríthetik olyan dolgokba, helyzetekbe és érzésekbe az embert amik nem igazak, amik nem a valóságot tükrözik, de egy életet így leélni szenvedés.

Ahogy a nem heteroszexuális pároknak sajnálatosan nincs joguk Magyarországon házasodni, örökbefogadni úgy senkinek semmi joga ahhoz, hogy mások felett ítélkezzen. Semmi joga ahhoz, hogy bárkinek megmondja mit érezzen, hogy ki legyen.

Felháborítónak tartom, hogy valakinek a szexualitása alapján van olyan dolog, amihez nincs joga. Mondja meg nekem valaki, hogy miért nincs joga egy meleg párnak házasodni? Miért csak élettársi viszonyban élhetnek? Ki az kinek ez fáj? Ki az akinek hátránya származik abból, ha két nem heteroszexuális ember összeköti az életét? Ki az akire ez kihat rajtuk kívül? Ki az akinek bántódása esik, aki sérül, akit valamilyen módon negatív hatás ér? KI?! SENKI! Akkor milyen jogon fosztjuk meg őket a házasságtól?

Mondja el nekem valaki, hogy miért nem fogadhatnak örökbe gyermeket nem heteroszexuális párok? Miért nem fogadhatnak úgy örökbe mint EGY PÁR? Miért kell kiskapukat keresniük? Miért éri őket hátrány ezért?

Sok helyről hallom és sok helyen olvasom, hogy például azért mert egy gyermeknek szüksége van Anyára és Apára. Jobban mondva JOGA VAN egy Anyához és egy Apához. Mégpedig azért, hogy egészségesen fejlődhessen, hogy lássa maga előtt a példát, a nemi szerepeket.

Szeretnék erre egy kicsit kitérni. Vegyünk egy heteroszexuális párt. Van nő és férfi. Esetleg hívjuk őket Anyának és Apának. Nos ebben az esetben is JOGA VAN a gyermeknek mind a két szülőhöz. Mi van akkor, ha az egyikük megunja és lelép? Akkor az állambácsi biztosít helyette egy Anyucit vagy Apucit? Hogy a gyerek a megfelelő keretek között egészségesen fejlődjön?
Esetleg adott egy család amiben bántalmazás történik. De megvan Anyuci és Apuci is. Ettől ez még nem lesz egy egészséges közeg. Vagy ahol a szülő lusta szar és nem teszi ami a dolga? Akkor mit fog látni a gyerek? Vagy miféle nemi szerepekről beszélünk? Hogy a nő főz, mos, takarít, viszi a háztartást, Apu meg dolgozik?
Milyen példát akarunk nekik mutatni? Mikor a 2 éves gyereknek belenyomják a kezébe a tabletet hogy kussoljon? Vagy tömik a gyereket pénzzel hogy hagyja békén az embert? Vagy az óvodába úgy káromkodnak a gyerekek hogy egy felnőtt ember megirigyelhetné? Vagy hogy 10-12 éves lányok segget villantva röhögcsélnek az utcán ahelyett hogy iskolába járnának. Ők mind "rendes" családba nőttek fel, mégis elbaszottak. Mert azok. Mert nézzünk körbe, hogy a mai gyerekek hogy viselkednek másokkal, a kortársaikkal de még a szüleikkel is. Ez egészséges???

Az egészséges mikor egy csecsemőt a WC-be fojtja a SAJÁT ANYJA??? Mikor verik a gyereket a szülei? Mikor éhezik, fázik és nincs lehetősége tanulni? Inkább árvaházban legyen mint meleg szülőknél? Komolyan, ez a normális? Az egészséges?

Mikor egy "normális" családban nő fel a gyerek, ő hogy lesz később nem heteroszexuális? Miért gondolják az emberek, hogy ha egy gyerek nem heteroszexuális családban nő fel, akkor ő sem lesz az?

Nem attól lesz valaki nem heteroszexuális, mert ő ezt átgondolta és ezt választotta. Hanem attól mert ezt érzi. Kismillió tényező játszhat ebben közre a bevésődés, a genetika, a környezet, a vallás, a hormonok. De ezek a dolgok rengeteg mindenre vannak hatással. A gondolkodásunkra, lelkünkre, érzelmeinkre.

A homoszexualitás nem egy természetellenes dolog. Ahogy az embereknél úgy az állatoknál is jelen van az életükben. Csak mi az okos emberek gondolunk rá úgy mint valami ördögtől való bűnre. Ami nem természetes, irtandó, utálandó, kiközösítendő és jogfosztó, pusztító dolog.

Nem azok az emberek betegek akik nem heteroszexuálisok, hanem azok akik úgy gondolják ez nem normális dolog.

Nem kell szeretni, nem kell elfogadni, de tiszteletben kell tartani. Ahogy ők is tiszteletben tartják azt amikor egy hetero pár az utcán kézen fogva sétál, csókolózik vagy éppen megujjazzák egymást a padon vagy dugnak a bokorban...

Azok akik azt szeretnék, hogy fogadják el őket, akik harcolnak a jogaikért azok nem akarják az emberek orra alá dörgölni, hogy kivel bújnak ágyba. Mert ez az ő magánéletük. Amihez amúgy senkinek semmi köze!

Az, hogy vonulnak a jogaikért, az hogy ezt megbotránkoztató módon teszik egyesek az mind azért van, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy milyen felvilágosulatlan világban élünk. Olvastam, hogy ki vannak akadva a szülők, mert nem tudják mit mondjanak a gyerekeiknek mikor ezt látják. Hogy hogy mit? Azt ami történik. Hogy nem heteroszexuális emberek vonulnak azért az egyenlőségért, tiszteletért és elfogadásért ami nekik is jár, csak nem jut!

És amiért ezt a bejegyzést megírtam. Kövér László szavai: „Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli ( hogy a homoszexuálisok is házasodhassanak és fogadhassanak örökbe). Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.”

Mi az, hogy nincs különbség egy pedofil és egy homoszexuális ember között? EMBER, TE NORMÁLIS VAGY?! Tisztában vagy azokkal a szavakkal amikkel dobálózol? 

Mi az, hogy a gyermek egy tárgy? Nem azért akarnak örökbefogadni, hogy elmondhassák, hogy "Jah, nekem is van otthon egy gyerekem, tök menő."  Hanem mert 2 azonos nemű ember nem tud gyermeket nemzeni. És ez nem jelenti azt, hogy alkalmatlanok felnevelni egy gyermeket. Nem azt jelenti, hogy nem akarnak gyermeket. Hogy nem akarnak saját gyermeket. Hogy mondhatja azt hogy egy élvezeti cikk? Ezeket a baromságokat valaki súgja vagy magától ekkora gyökér?!

Lehet az önmegvalósítás része a gyermek, de eszköze semmiképp. Miért baj ha egy meleg párnak az az önmegvalósítás, ha családdá válnak egy gyermekkel? Ha felnevelnek valakit akinek nem adatott meg a család. Az hogy szerető otthonba szülessen?

És komolyan, élvezeti cikk? Érdekes ezt most hallani, mikor a kormány pénz kínál gyerekekért cserébe... Csak úgy mondom...

De legyen ez a végszó mert felkelt Abigél. Kérlek írjátok meg, Ti hogy gondoljátok ezt az egészet!

Béke!

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

Kezdjük el a teszteléseket

Hellóka!

Még mindig teljesen analfabéta vagyok a videószerkesztéshez, kérlek ezt nézzétek el nekem. De már rajta vagyok az ügyön! Ebben a videóban bemutatom nektek azokat a termékeket amiket tesztelni kezdtem. Iratkozzatok fel a csatornámra, hogy értesüljetek a legújabb videókról. Puszii

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

Bele vágok a Vlogolásba.

Hellobello!

Eddig csak blogbejegyzéseket olvashattatok tőlem, de most bele kezdek a Vlogolás világába. Hogy miért is? A videóból kiderül.

A videóban elfelejtettem említeni, hogy ha valaki sokkal-sokkal jártasabb a videózás világában akkor írjon nekem, hogy milyen szerkesztőprogramokat használ. Kösziii!

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

Megjöttem!

Sziasztok!

Igen, tudom, megint eltűntem. De annyi dolog volt és annyira nem volt időm, sem kedvem írni, hogy inkább nem is tettem. Nem látom értelmét kényszerből írogatni. Számomra az nem túl hiteles.

Megpróbálok visszamenőleg mindent ami eszembe jut megírni nektek, de csak a teljesség igénye nélkül.

Csak ki kellene találnom hol is kezdjem, mert a memóriám kicsit sem szuperál.

Szóval nem sokára jelentkezem, csak egy kicsit össze szedem a gondolataimat.

Puszi!

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

Cyber támadás

Sziasztok!

A tegnapi napom is a szokásosan indult. 8-kor Abi ébresztett, szoptatás, pelus csere, öltöztetés. Rendrakás, mosás, játék. Aztán Abi elálmosodott, letettem aludni. Ilyenkor van egy kis szabadidőm. Gondoltam ránézek az e-maileimre, a blogra, egy kis Facebook, Insta, csak a szokásos.

Próbáltam belépni a Freemail fiókomba, de nem volt jó a jelszó. Hát megpróbáltam még egyszer, lehet csak elgépeltem valamit. Aztán megint és megint és megint és megint. Telefonról is, másik böngészőből is, de sehogy sem sikerült. Itt kezdődött a gyanúm, hogy valaki feltörte a fiókom.

Igazából ez egy olyan dolog, hogy nem is tudom. Én nem értek ehhez. Nem vagyok otthon az informatika világában. Jártam infó órákra, meg tudok rajzolni paintbe, de ennyi. Több közösségi oldalon fent vagyok mert csak pár kattintás az egész. Egy e-mail cím és egy jelszó aztán voila, máris regisztrált tag vagyok. Feltölteni képeket bárki tud, szerkeszteni már azért kicsit nehezebb. Ebben sem vagyok otthon. És sajnos a biztonságról is vajmi kevés fogalmam van. Szóval nagyon alap szintű felhasználó vagyok ebben a roppant internetfüggő és szinte már mindent a hálózaton irányított kis világban. Sajnos valószínűleg sokan vagyunk így ezzel.

Nem vagyok híres, sem celeb. Nincsen milliós követőtáborom, de még 300-as sincs. Nem vagyok milliárdos vagy befektető, fontos ember vagy bármi ilyesmi. Van egy hihetetlenül egyszerű blogom, Instám, Facebookom, egy csomó babás oldalon vagyok regisztrálva és rengeteg hirdetést, szemetet kapok nap mint nap az e-mail fiókomba. Nincs a birtokomban semmi olyan fizikális vagy szellemi tulajdon, ami miatt bárkinek is érdeke lett volna feltörni az e-maileim.

Ennek ellenére valaki mégis megtette. Nem hiszem, hogy pont rám pályázott és azt sem tudom, pontosan hogyan történt. Nem tudom milyen összetett terv része lehetett a fiókom, vagy csak egy random nyomorult vagyok akibe belebotlottak. Nem tudom. Csak azt, hogy elveszett.

Mivel nem vagyok otthon ezekben a biztonsági izékben sem, így nem volt beállítva semmilyen másodlagos e-mail cím, vagy ha igen akkor sem tudom mi volt az. Nem volt jelszó emlékeztetőm, vagy segítő kérdésem. Semmi amibe kapaszkodhatnék. Így írtam egy e-mail a Freemailnek, hogy valószínűsítem valaki feltörte a fiókom, tudnak-e segíteni. Íme a válasz:freemail.jpg

Igazából a nagyja számomra lényegtelen. De a lényeg annyi, hogy így jártam. Aki hülye haljon meg. Ők minden felelősséget hárítanak. Abszolút semmi segítőkészség nincs bennük. Kb. el se olvasták az e-mailt, csak valami algoritmussal kiszűrték belőle a megfelelő szavakat és kaptam egy automatikus rendszerüzenetet. Válaszoltam rá, hogy nem felejtettem el a jelszavam, hanem valaki illetéktelenül behatolt a fiókomba és megváltoztatta azt. Hát akkor tegyek feljelentést a rendőrségen. Ahha, oké, kössz. A rendőrség biztos az én piti e-mail fiókommal fog foglalkozni, nem? Hát azt hiszem többet Freemailos címem se lesz. 

Lehet, hogy nem tudnak mit tenni (amit kétlek), de vagy 10 éve van Freemailem. Legalább egy kis együttérzés, vagy empátia, segítőkészség lehetne bennük ilyenkor. Nem. Hát jó. Akkor keresek mást. 

Csináltam is egy másik fiókot. Sokkal körültekintőbben. Több biztonsági lehetőséggel. Remélem ilyen nem nagyon fog többet történni. Nem is az a baj, hogy olyan dolgok voltak benne, amik ha rossz kezekbe kerülnek, akkor gondom származhat belőle nekem vagy bárki másnak. Hanem emlékek. Olyan e-mailek amik kedvesek a szívemnek. És fáj, hogy egy pillanat alatt elvesztek. A semmibe. A semmiért. Mert ezek másnak nem fontosak. Értelmetlenek és lényegtelenek.

Miközben ezen bosszankodtam rájöttem, hogy az összes közösségi oldalam, minden regisztrációm, oldalakra, appokba, mindenhova ehhez az e-mail címhez kapcsolódik. BASZKI.

Az összes visszaigazoló e-mail, jelszó, minden ott van egy helyen. Minden jelszót meg tud változtatni egy szempillantás alatt, minden közösségi oldalamat feltörhet és ellophat pár kattintással. A legnagyobb gáz az egészben, hogy MINDENHOVA ugyan azt a jelszót használtam mivel szar a memóriám. (Jártam már úgy, hogy elfelejtettem a jelszavam és úszott az e-mail fiókom...)

Egyből léptem is be a Facebookomba és változtattam meg a jelszavamat, állítottam be több lépcsős bejelentkezést és a többi. Pontosabban változtattam VOLNA meg a jelszavam. Mikor beírtam az újat, kaptam a rendszerüzenetet, hogy hibás a régi jelszavam. KURVAJÓ!

Elkéstem.

Már megváltoztatta a jelszavamat. Nála az e-mail fiókom ahova az új jelszó igénylő e-mailt kapom. Bármelyik pillanatban kiléptethet és akkor hellószia. És itt van, hogy mikor változtatta meg. Mert miután megvan az e-mail fiókomhoz a jelszó, bármelyik közösségi oldalról tudsz jelszó emlékeztetőt küldeni, és így megváltoztatni a jelszavakat, ahogy ő is tette április 24-én:0000001.jpg

Végignéztem minden lehetőséget. Beállítottam mindent amihez nem kellet az új jelszó. Hála neked Zuckerberg, hogy máshogy is lehet jelszót módosítani. (De ezt most nem kötöm az orrotokra.) Mikor ez sikerült, akkor már a jelszóval megváltoztatható biztonsági beállításokat is meg tudtam csinálni. Beállítottam a kétfaktoros hitelesítést és embereket akik segíteni tudnak legközelebb ha feltörik a fiókom. Megkönnyebbültem. Kijelentkeztem az összes helyről ahova be voltam jelentkezve. Meglepő helyekkel és időpontokkal. De nem külföld, vagy valami távoli hely. A közelemből, de biztosan nem tartózkodtam ott abban az időben.003.jpg

De én már semmit se tudok. Olyan hackerek vannak már a mai világban, akik bankokat, repülőtereket, országokat bénítanak meg 1-2 klikkeléssel. Akkor egy e-mail fiók vagy egy Facebook profil mi nekik? Lepkefing. Se. És ilyen világban élünk. A telefonunk mindent tud rólunk. Nem viccelek. Mindent. Amiket hangosan kimondasz is jegyzi. És ez nem vicc. Ebben élünk, ezzel élünk, és semmit se tudunk róla. De ő minden tud rólad!

Természetesen az Instám se maradt ki a dömpingből. Ott is mire rájöttem a dolgokra egy kiló leszaladt rólam. De az Instának és a Facebooknak is kifejezetten felhasználóbarát súgóközpontja van. Sokat segített. Megváltoztattam a jelszavam és örültem a fejemnek. Természetesen mindenhol több faktoros bejelentkezés és más-más jelszót állítottam be, de az ördög sosem alszik.

Volt még más oldal is amivel így jártam el, amit leellenőriztem, de valószínűleg nem minden jutott az eszembe. Megpróbáltam az előbb újból belépni az e-mail fiókomba, hátha csak rendszerhiba vagy meggondolta magát az illető és visszaadta a fiókom, de nem...

Jó kis tanulópénz volt, elhihetitek. De ti ne járjatok így. Védjétek a fiókjaitok és a személyes adataitokat ahogy csak tudjátok. Ne adjatok ki magatokról mindent. Mindenhol legyen más jelszavatok, amit rendszeresen változtassatok. Inkább legyenek tényleg kódok, mint személyes információk. Lehetőség szerint ne utaljatok direktbe, ismeretlen helyekre. Használjátok inkább a PayPal-t. És ha mégis megtörténik a baj legyenek opcióitok amerre fordulhattok. Akár egy tanfolyamon is vegyetek részt, vagy olvassatok a témában minél többet, hiszen ez a jelen és a jövő.

Amúgy pont az előbb néztem az e-maileim, és kaptam a Facebooktól egy levelet, hogy:0011.jpg

Körülbelül ekkor ébredeztünk Abival, nem én voltam... Nem olyan rossz, ha az ember levelet kap arról mi történik a fiókjával... De jobb később mint soha.

Nektek volt hasonló történetetek? Sikerült visszaszerezni a fiókotok?

Puszipacsi.

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

 

A naaaaaagy fogyás?!

6. nap - Mikor érzed a változást

Hellobello!

Elérkeztünk a diétám 6. napjához. Ki gondolta volna, hogy idáig eljutok?! Én biztosan nem. Természetesen csalás nélkül nem ment, de én ezt vállalom. Nem tudok egyik napról a másikra átállni egy "rendes", megszokott étkezésről egy fogyókúrára. Mert nem. Büszke lehet magára aki igen!!! Mindig vannak mérföldkövek az életünkben, nekem most a diétában a holnapi nap lesz az. Hétfő lesz. Valaminek a kezdete.

Csupán csak 2 kiló ment eddig le rólam, de az nem jött vissza. Ezzel ellentétben én sokkal nagyobb változást vélek felfedezni a testemen. Kívül is és belül is. Tényleg sokkal jobban vagyok. Nincs folyton nyomasztó éhségérzet. Boldog vagyok, vidám vagyok az eredményeket látva. Egészségesebbnek érzem magam ami nem azt jelenti természetesen, hogy az is vagyok, de maga a tudat is csúcs. 

A bőröm is szebb lett. A combomon kevésbé látszik a narancsbőr. A hasam nem feszesebb de laposabb és az úszógumim is kezd eltűnni. Boldogabban nézek a tükörbe mikor ezt láthatom. Tegnap már írtam, hogy rám jött egy ing amit több mint 1 éve nem tudtam már hordani. Nem tudom hogy s miért de így van. Pedig még mindig 61,5 kiló vagyok. 

És ez az a mérföldkő. Holnap hétfő és még keményebben állok bele a diétába. Semmi csalás de minden nap mozgás. Bőr radír, krémek, váltózuhany. Rengeteg kencém van itthon aminek végre hasznát veszem és elfogyaszthatom. Mert akarom. Mert érzem a változást. Mert látom a változást. Mert kérdezték, hogy "fogytál?" És ez melengeti a lelkem ami ilyenkor nagy löketet tud adni.

Na de térjünk vissza a vasárnaphoz. Tudni kell, ha vasárnap, akkor húsleves-rántotthús a menü... Gondolhatjátok. Csaltam...

Menü

Reggeli: Fehér joghurt kivivel és gyömbérrel
Tízórai: Fehér joghurt fahéjjal
Ebéd: Zöldségen párolt csirkemell rizzsel + húsleves
Uzsonna: Zöldséglé
Vacsora: Saláta barna rizzsel és paprikával / RÁNTOTTHÚS BORRAL

Ébredés, de vasárnap lévén kicsit később, 8-kor, 3D chili be. Apuci hazaért, 9-kor gyors reggeli aztán főzés. Mivel vasárnap van így hosszabb a menü a szokásosnál. Húsleves tésztával, rántott hús, krumplipüré, tejfölös uborka saláta, sütemény. Ezen felül a saját ebédem is el kellett készítenem. Nem panaszkodhatok, mert rengeteg segítséget kaptam a páromtól, a Mamától és Abigéltől. Együtt klopfoltuk a húst és segített Apukájának panírozni is. A nagy főzőcskézésben elfelejtettem tízóraizni, de nem is baj mert délben már ebédeltünk.

Ott nem annyira csaltam. Csak egy tányér üres leves ettem meg a saját kajám előtt. Elpakoltunk és jöhetett a délutáni szundi.

Abi természetesen nem így gondolta. Ő fél 3-kor ébredt mert neki ennyi elég volt, így Anya is csatlakozott hozzá. Játszottunk, bújócskáztunk aztán felébresztettük Apát. 4-kor uzsonna. Abinak vajas kenyér egy kis répával nekem pedig egy pohár paradicsomlé. Nyamiiii.

Vasárnap van, csak nem ülünk otthon a picit hűvösebb idő miatt. Felöltöztünk és elmentünk egyet fagyizni. Igen. FAGYIZTAM! 2 gombócot is megettem. 1 karamellát és 1 görögdinnyét. Valami fantasztikus ez az albán fagyizó... Aztán lesétáltuk a fagyit. No problem. Találkoztunk Anna barátnőmmel, átjött egyet borozni.

Hát társaságban enni marhajó, ki akar joghurtot meg salátát vacsorázni?! Bedobtam 2 rántott húst rizzsel, barackkompóttal utána egy szelet sütit toltam rá és az egészet leküldtem 2 pohár, valami fantasztikus rozéval. Badummtiss. Igazi rosszlány vagyok. 

Szóval jól alakult a vasárnapom is. De holnap HÉTFŐ. Minden megváltozik! Remélem...

Addig is legyetek jó rosszak, készüljön a bícsbádi. Puszi.

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

A naaaaaagy fogyás?!

5. nap - Az ing

Csáó!

Eljött az 5. nap a 3D chilis diétámban. Szombat van. Ez annyit tesz nálunk, hogy Apuci itthon tölti az eeeegész napot szinte, így elintézzük az ügyes-bajos dolgainkat.

Menü

Reggeli: Író fagyasztott málnával / Joghurt fagyasztott eperrel
Tízórai: Csirkesonka
Ebéd: Lecsó csirkével / Fasírozott rizzsel és barackkompóttal
Uzsonna: Paradicsomlé chilivel
Vacsora: Sült alma mazsolával, korpával, fahéjjal / Fasírozott rizzsel és barackkompóttal

Abival ma 9-ig, amíg Apa haza nem ért, döglődtünk az ágyban. Tévéztünk, szopizott, játszottunk, csak a szokásos. Aztán lementünk reggelizni. Peti szendvicset evett én a joghurtom Abi pedig vajas zsemlét. Imádja. Miután végeztünk és eltakarítottuk a romokat, nekiálltam összekészíteni a családot.

Gondolom mindenkinél óriási dilemma, hogy mit vegyen fel mikor kilép a lakásból. Itthon még csak-csak elvagyok egy cicanaciban felkonytolt hajjal, de azért utcára nem lépnék így. Dehogynem. Leszarom. De máshova úgy se megyek, akkor legalább a boltba normálisan nézzek ki. Hashtag momlife. Kivasaltam a hajam majd megálltam a szekrényem előtt. "Mit vegyek fel?", "milyen idő van?", "nem, ehhez túl hideg", "nem, ehhez túl meleg", "tegnap is ez volt rajtam", "NINCS EGY GÖNCÖM SE!", "jól van leszarom, ez jó lesz csak mennyünkmáá". Kikaptam a fehér ingem (ami tudom, hogy nem jó a hab testemre, de azért néha-néha felveszem, hátha átszabták a manók...) és PASSZOLT!!!. Eddig vagy a karomon volt feszes, vagy a csöcsöm buggyant ki, vagy elálltak a gombok és belehetett látni, ODA. De most nem. Semmi. Mint mikor megvettem. Ugráltam örömömben. Tényleg nem a kilók számítanak, (ugyanis az változatlanul 61,5) hanem a centik. Azokat viszont nem mértem az elejétől így mindegyis. Látom a változást. Oooooh yeeeeah.

Most már boldogan felkerekedhettünk és bejárhattuk a város boltjait. Ugyanis rájöttem, hogy nekem mostanság ez a szórakozás. Nem megyek táncolni, bulizni, moziba. Én vásárolni járok...

Voltunk drogériában, munkaruhaboltban, festékboltban, gyógyszertárban, barkácsüzletben, fotózkodni, élelmiszerboltban. Dél múlt mire hazaértünk. Bedobtam az EGY SZELET csirkemellsonkám mustárral tízóraira és nekiálltam az ebédnek. Mármint megfőzni. Nem zabálni! A többiek addig lefeküdtek szundizni. Kimerítette őket ez a nagy vásárlás...

Csak egy kis rizst készítettem, mert tegnapról maradt még fasírozott. Sóskát akartam még mellé szószként, de az egész városban nem lehet kapni. Ha nem jártunk végig 5 boltot akkor egyet sem. Kiderült, hogy majd 2 hét múlva jön a már friss, most nem szállítanak sehova. Szóval, ha ti is sóskahiánnyal szembesültök, ne csüggedjetek, nemsokára érkezik. Spenót, az bezzeg van... Pfuj.

Felkelt a kis csapat, nekiálltunk az ebédnek. Mivel rohadtul nem volt kedvem főzőcskézni, így nem tudtam magam rávenni a lecsómra. Hát maradt a fasírozott rizzsel és barackkompóttal. Jaj de kár... Jöhetett a szokásos kávé majd Apuci lelépett megetetni az állatokat. Mikor Peti hazaért meguzsonnáztunk Abival. Én frankó paradicsom levet chilivel (amitől úgy égett a belem mint a Reichstag), ő meg egy kis zsemlét répával. Aztán átvittem a szomszédba kicsit Mamázni, addig én írtam a blogot.

Kicsi Mama, kicsi séta, sok-sok játék Apával, naaagy pancsi, vacsi aztán csicsika. Abigél kidőlt mi pedig csak ezután megyünk vacsizni. Ki gondolta volna, hogy nem fogok almát sütni este 8-kor főleg nem mazsolával (amit utálok), hanem inkább megeszem a maradék fasírtot. Na? Ki tudta? MINDENKI! Szánalmasan gyenge vagyok. De nagyonakaroooom. Valamikor egyszer majd sikerülni fog. Ugye? UGYE???

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

A naaaaaagy fogyás?!

4. nap - És tényleg könnyebb

Szia!

Hozzád szólók akinek éppen az idejét rabolom. Igen, hozzád! Képzeld már a diétám 4. napjánál tartok! Juhuuuuuu Azt olvastam a 3D chili honlapján, hogy a 3., 14. és a 30. nap után érez az ember majd változást. És tényleg. Eltelt a 3. nap és esküszöm könnyebben keltem fel és abszolút elmúlt a kézremegés, a rosszullét vagy az éhségérzet. Semmi nem maradt belőle mára. Már nem esik nehezemre ezeket a szarokat enni. Igaz még mindig csalok, de azért nem olyan könnyű egyik napról a másikra minden csúnya és gonosz kaját kizárni az életemből... deénpróbálkozomnagyonerősen...

Menü

Reggeli: Müzli kefírrel
Tízórai: Paradicsom fűszerekkel és olajjal
Ebéd: Sárgarépa krémleves / Kuszkuszkása chilipaprikával
Uzsonna: Csokoládé chilivel
Vacsora: Saláta brokkolival és karfiollal / Kenyér sonkával és paradicsommal

Péntek van. Kinek van kedve felkelni az ágyból? Abigélnek! Mindig ÓÓÓriási mosollyal köszönt reggelente. Imádom! És ugye kelni kell mert be kell venni a 3D chili kapszulát reggeli előtt. Megcsináltam a reggelinket, be is toltuk mindketten. Egy kis játék meg ilyenek aztán mehet a délelőtti szunya. Ja nem nekem, hanem Abinak...

Én nekiálltam a család ebédjét elkészíteni ami nem más volt mint STEFÁNIA SZELET egy kis vajbab főzelékkel. Természetesen nem tudtam nem csalni. Egyszerűen imádom a nyers húst. Főleg a nyers fasírozottat, tatár beefsteak-et... Tudom, nem egészséges meg ilyenek, blablabla. Megfőztem az ebédet, közben megettem a tízóraim.

Pakolásztam, takarítottam, Abigéllel játszottunk. Úgy elment az idő mire letettem aludni, hogy már nem volt kedvem nekiállni levest főzni magamnak. Így összedobtam egy gyors kuszkuszkását. Párom megjött, megebédeltünk. Háááát. Nem volt rossz, csak a jó nem ilyen... Igazából ez a kuszkusz köretnek kb olyan kaliberű mint a rizs. Nem sok íze van, de nagyon laktató és szerintem bármihez elkészíthető. Sosem ettem még azelőtt, de lehet bevezetem az étrendünkbe.

Szokásos délutáni mókák, amíg Abi aludt nekiálltam blogot írni. Eljött az uzsonna ideje. 1 deci tej, chili, csokikockák. Valami isteni volt esküszöm. Ez a csoki-chili találkozás. Végre valami édes mennyi manna. Nagyon bejött. Omnomnomnomnom. 

Aztán kicsit rendbe tettük a kertet a Hercegnő is felébredt. Torna, móka kacagás. Mindennapos huncutságok. Elmentünk egy nagyot sétálni aztán irány az ágy. (de őszintén szólva kihagy az agyam, így pár nappal később már fogalmam sincs mit is csináltunk pontosan...sajnos ha nem írom le másnap akkor delete.) A felnőttek megvacsiztak. Gondolom már mondanom sem kell hogy csaltam. Rohadtul nem volt kedvem párolt brokkolit meg karfiolt enni... Választottam inkább egy könnyű szendvicset paradicsommal. Na de ne gondoljátok, hogy valami óriási adagot ettem a 2 vékony szelet kenyeremmel amire csak fél szelet sonka került egy fél paradicsommal... Deeeehogyis. Minek lakjak jól. Az a punciknak való...

De eltelt ez a nap is mintha muszáj lenne. Semmi buli, party, szórakozás. Nálunk ilyenek ezek a péntekek. De esküszöm, egész nap nem voltam éhes. Tényleg jobb ez a 4. nap. Pedig nem gondoltam volna, hogy fogok ilyet mondani. Ahogy azt sem, hogy egyáltalán eljutok idáig... Na pápá!

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

A naaaaaagy fogyás?!

3. nap - A neheze még hátra van

Üdv!

Először is köszönöm, hogy olvasol! Talán van valaki, valahol, aki egy kis inspirációt, erőt kap a posztjaimból és valami jobb felé veszi az irányt az élete. Jah nem, mert senki se olvassa. Muhahahaha. Na de vágjunk is bele a mai nap történéseibe.

Ma elég szar idő volt így a párom itthon maradt, nem tudott dolgozni. Hát be is fogtam egy kis vásárlásra. Nagyon örült neki. Ja nem...

Menü

Reggeli: Omlett búzakorpával és fahéjjal
Tízórai: Sárgarépasaláta gyömbérrel
Ebéd: Tőkehal párolt zöldségekkel
Uzsonna: Kávé kardamommal
Vacsora: Cottage sajt paprikával

Mint minden reggel ma is keltünk. Bár nem 7-kor, de 8-kor mindenképp. Úgy voltam vele, hogy ELÉG VOLT! Nem fogom én sanyargatni magam ilyen hülyeségekkel. A kapszula biztos önmagában is hatásos, nem kell hozzá ételmérgezés is. Majd nem eszek annyit vagy mittudomén, de kész vége, gyenge vagyok és nem csinálom tovább. HA! Ha ráállok a mérlegre és nem mutat semmi változást, akkor leszarom. Reményekkel teli szívemmel kislattyogtam a mérleghez (hiszen 2 nap alatt inkább csak híztam) és ráálltam. 61,5 kiló voltam. 2 kiló 2 nap alatt. Nem hittem a szememnek. Na baszki akkor csak nem adjuk fel!

3D chili bogyó be, gyermek elrendez. Közben meglepetésre apuci hazatért. Nekiálltam a reggelim elkészítésének. "Ohh, omlett. Én is eszem egy kis tojást.". Na... Egész jónak indult, de jó nagy szar lett a vége. Sajnos nem fotóztam le. Bakker. Na hétfőtől majd képeket is csatolok ezekhez a csodálatos ételekhez. Szóval már sütöttem a cuccot mikor meg akartam fordítani. Hát nem sikerült. Össze vissza kevergettem, lapítgattam míg egy kupac fűrészpor állagú és ízű valami nem lett belőle. Elkezdtem megetetni Abit (nem ezzel a szarral), amíg Apuci csinálta az ő tojását, khm mármint a rántottáját... Baszki hagymás-szalonnás rántottát csinált amit paradicsommal és zsemlével evett meg. MELLETTEM! Hát a nyálam meg a szemem is kifolytak. Én ott eszegettem Abival azt a száraz szart, próbáltam leküldeni a zöld teámmal, erre belenyúlt, de még az állaga se tetszett a gyereknek, gyorsan belehajította a hajamba. Köszi Puncis!

Összekészülődtünk a vásárláshoz (mert hát egy gyerekkel nem olyan könnyű elindulni bárhova is...), feldaraboltam a tízóraim és már mentünk is. Jah, hogy otthon hagytam természetesen, segáz... Bevásároltunk, hazaértünk, Abit letettem aludni. Rendet raktam, Mama (iker családi házban lakunk és a párom Mamája a szomszédunk) megcsinálta az ebédet ami amúgy RÁNTOTT HAL VOLT pontpontpont, én pedig a sajátom ami párolt hal és zöldség (ami amúgy kifejezetten jóra sikerült), közben bevertem a répám. A sárga répám... Természetesen nem bírtam ki, így dugiban megettem egy kis szelet rántott halat fokhagymás öntéttel...

Az uzsonnám csak egy kávé volt de már fel sem tűnik. Napközben megiszogattam a teám, de egyáltalán nem éreztem magam éhesnek. 

Vacsira betoltam azt a cottage cheese-t egy jó nagy paprikával. Még sosem ettem ilyet azelőtt, de nem volt rossz. Kicsit a körözöttre emlékeztetett. Jah és nem bírtam ki, megettem egy almás-pudingos péksütit, de azt hiszem ezt inkább engedjük el...

Alkoholt azóta csakis rumkugel formájában fogyasztok, de csak napi 3-5 szemet. Nem mintha előtte olyan sokat ittam volna szoptatás mellett, de azért nem árt leszögezni. Hálistennek haláleset nélkül zárult ez a nap is bár Abinak a fürdésnél volt egy kis halálközeli élménye de psssssszt...

Jelentem KITARTOK! Na pááá

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

https://3dchili.hu/

A naaaaaagy fogyás?!

2. nap - A folytatás még nehezebb

Hello!

Elérkeztem a második naphoz ami kicsit kaotikusra sikerült. Azt hittem, kórház lesz a vége, de kemény vagyok mint a kád széle és megküzdöttem a beleimmel!

Menü

Reggeli: Csirkesonka pikáns mustárral
Tízórai: Gyümölcs
Ebéd: Csirkemell joghurtmártásban
Uzsonna: Uborkasaláta / Gyümölcs
Vacsora: Fehér joghurt korpával / Kenyér

Ma reggel már nem volt aaaaanyira nagy a lelkesedés mint előtte, de még mindig egészen oké a helyzet. Felkeltem 7-kor, bevettem a 3D chili bogyóm. Aztán megreggeliztem. Egészen nagyon finom volt csak roooohadtul kevés. Ugyan csak tettem-vettem, főztem, takarítottam (de nem ez a lényeg...), megcsináltam a napi teaadagomat.

Megettem a tízóraim ami 2 darab narancsot takart fahéjjal. Ez sem rossz a maga nemében, de azért nem egy kakaós csiga, lássuk be... Megint jött egy kis gyengeség, kézremegés, az egész napos éhségérzetről ne is beszéljünk... Pedig azt mondták ezek a tabletták csökkentik az éhségérzetet... HÁTNEM!

Végre ebéd. Már nagyon vártam. Egy ilyen gombás-currys csirkét választottam ki salátával, talán ez majd tartja bennem a lelket. A hozzávalókat már a múlt héten csütörtökön megvettük és betettem a hűtőbe. Hát a gomba nem volt túl szívderítő, de még ehetőnek tűnt. A csirke se volt különösebben fura, de vákuum fóliába volt csomagolva, ezért úgy gondoltam attól van szaga. Nem büdös mint a döghús, csak kicsit más mint a házinak.
Főzés közben nagyon jó illata lett az egésznek így meggyőződtem róla, hogy nem mentek tönkre, hiszen kijönne főzés közben a szaga. A maradék csirkemellet 200 grammos adagokba porcióztam és betettem a fagyasztóba.
Elfogyasztottam az ebédemet is.Majd megérkezett a párom, megebédelt, készített nekünk kávét. Mostanság ő fagyival issza így mikor be nyúlt érte a fagyasztóba... hát azt hittük belerókázik. Olyan büdös volt ott bent, hogy inkább el se képzeljétek. Kiturkálta a csirkemelleket. MEG VOLTAK ZÖLDÜLVE! Én meg azt ebédeltem?! Oké, hogy nem fagyasztóban volt, de a hideg hűtőben és 12-ig volt a szavatossági ideje...

Így hát nekiálltam magam győzködni, hogy "ahh, az a hús nem is volt rossz, nem is volt büdös hiszen nem is volt zöld". Az elmém uralkodik a testem fölött. Janem. Gyerekek... én úgy fostam, ahogy még soha. Ne menjünk bele a részletekbe. Hát kipucolta ez a kaja a belem az biztos. Fasza a diéta.

Ezek után nem volt kedvem uborka salátával baszakodni, így ettem egy kis almát fahéjjal uzsonna gyanánt. Hát a pocakom így görcsölt, úgy puffadt, olyan gázok törtek ki belőlem, amit biofegyverként is használni lehetett volna...

Vacsira megettem 4 kicsi szelet kenyeret egy leheletnyi csirkemell sonkával, jó sok mustárral és inkább nyugovóra tértem. Volna. Ha a belem nem nyikorgott-csikorgott-szólt volna úgy mint egy cseh havasi kűrt. Csendben megjegyeztem a páromnak, hogy "Husi, kicsit rossz a pocakom". Szegény csak másnap árulta el, hogy bár nem mutatta, de egy tiszta pánikban volt, hogy még mehet velem a kórházba az éjjel a romlott csirke miatt. De nem kellett mert kemény voltam mint a Tarzan sarka. TÚLÉLTEM ezt a napot is!

Vajon holnap mi lesz? A következő részben kiderül! Puszcsi!

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/koczka.rebeka95/

https://3dchili.hu/