Egy átlagos kismama naplója

Egy átlagos kismama naplója

Hajgondok

2019. január 28. - Koczka Rebeka

Helloka!

Folytatnám az Anyutestes bejegyzéseket... ( https://kismamanaploja.blog.hu/2019/01/18/anyutest_avagy_en_lettem_a_miloi_venusz_szules_utan , https://kismamanaploja.blog.hu/2019/01/26/anyutest_es_a_korites )

Szóóóóval. Hajgondok.

Akinek gyermeke van az általában tudja milyen a várandós hajzuhatag. (vonatkoztassunk el az örökbefogadó angyaloktól) Sosem volt olyan dús és erős hajam, mint a terhességem alatt. Hetente 1x kellett mosni mert alig zsírosodott. Nem volt töredezett. Álomba illő. Egy csoda volt az egész. VOLT! Mert miután Abi megszületett és eltelt 3 hónap, az addig össze gyűlt kóc egy az egyben kihullott. CSOMÓKBAN! Óriási csomókban. Visszatért a száraz hajvég és a zsíros fejbőr. Ha valakinek van valami praktikája kérem ossza meg velem, mert kezd(t)em feladni...

Fodrászhoz nagyon ritkán járok, mert szeretem a hosszú hajam. Van amikor elkap a hév és levágatom, de akkor vagy azonnal cselekszem, vagy kibánom belőle magam.

A hajam én szőkítem, bár nincs fodrász végzettségem. Barnából szőkébe átmenő ombre. Egyszer próbáltam fodrásszal megcsináltatni, hát konkrétan úgy néztem ki mint egy tigris és Pesten javították ki 25 ezer forintért. Szóval köszi nem! Kallos szőkítő port használok 9%-os oxival. A tövét is én festem mivel őszülök. ( csak zárójelben megjegyzem hogy márciusban töltöm a 24-et... ) A töve pedig barna. Hát mikor milyen barna...

Szóval mivel eléggé hullik a hajam, kipróbáltam a Bánfi termékcsaládot. ( https://kremmania.hu/markak/banfi ) Megvettem a sampont, balzsamot, hajszeszt. Olyan volt mintha működött volna. Kevésbé hullott a hajam. Aztán elfogyott. Nem vettem azóta, de nem is hullik már úgy, szóval lehet, hogy rendbe jöttek a hormonok. Most már csak a száraz hajvéggel és a zsíros hajtővel küszködök. 

Viszont most vettem kókuszzsírt. Egy ismerősöm mondta, hogy ő minden hajmosás előtt bekeni vele a haját és puha lett tőle. Én is kipróbáltam. Eddig 2x használtam de mintha tényleg javult volna egy kicsit a szerkezete. Persze a sok szőkítést aligha lehet teljesen rendbe tenni, de nekem elég, ha nem mindenhol a hajvégeim repkednek.

Én a Spar-ban vettem ezt a fajtát. ( https://kremmania.hu/kremek/egyeb-coco24-kokuszolaj ) Sok, könnyen kezelhető, nem túl drága. Felkenem, fent hagyom 1 órát, van, hogy újra bekenem, ha érzem, hogy beszívta a hajam. Nagyon fontos, hogy utána viszont alaposan 2-3x meg kell mosni a hajat, mert különben zsíros marad.

E mellé vettem egy sampont, mégpedig a Love beauty and planet-től ( https://www.lovebeautyandplanet.com/hu/home.html ) a sárga, szintén kókuszzsírt tartalmazót. Csak annyit érdemes róla tudni, hogy teljesen vegán és környezettudatos. Nagyon szeretem az illatát. Jól habzik, könnyen kimosható és gyengéden de hatásosan tisztít, nem kell belőle egy egész tubus hogy használjon. 2000 Ft körül van a DM-ben.

Miután megmostam ezt a Gliss kur-t szoktam használni ( https://kremmania.hu/kremek/schwarzkopf-gliss-kur-ultimate-repair-hajspray ) , hogy könnyebben kifésülhető legyen, valamint a múltkor rendeltem a Magic hair-től egy csomag vitamint amihez járt egy hajvég ápoló, na azt kenem még fel és kész is. ( https://magichair.hu/#magic-bright-hajvegapolo )

Kifésülöm, de ha tehetem nem szárítom mert csak még jobban töredezik a vége. Éjszakára nem fogom össze mert az is roncsolja a hajszerkezetet.

És ha már szóba került a vitamin. Egy ideig még szedtem a Femibionnak a terhesvitaminját, amit szoptatás alatt is ajánlanak. ( https://www.femibion.com/hu_HU/product/femibion-2-varandossag-szoptatas.html ) Túl sok hasznát nem láttam viszont az ára elég húzós. Hát úgy döntöttem kipróbálom ezt a Magic hairt. 10 ezer forintért vettem egy csomagot vitaminnal pezsgőtablettával, de még nem kezdtem el szedni, de itt lenne már az ideje. Majd mindenképp dokumentálni szeretném, hogy halad a projekt, csak hát az idő az amiből sosincs elég... 

Puszi!

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/rebeka.koczka.5

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamanaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr114589972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása