Egy átlagos kismama naplója

Egy átlagos kismama naplója

Mai napunk

2019. január 17. - Koczka Rebeka

Szervusztok!

Képzeljétek! Mára volt időpontunk a Védőnőhöz, holnapra pedig a Doktorbácsihoz. Tudni kell, hogy egy épületben van a kettő, 45 perc sétára de természetesen nem kaptunk egy napra időpontot. Így fel is készítettem magam, hogy meg lesznek a séták egész hétre.

11:30-ra volt időpontunk a Védőnénihez. Mióta megvan Abigél nagyon ritka, hogy kések ugyanis bele van kalkulálva, hogy "mi van ha", így mindig előbb indulunk. Ma sem volt ez másképp. 11:10-re meg is érkeztünk, pedig nagyon komótosan szedtem a lábaim. Fel is ébredt a hercegnő. Levetkőztettem, játszottunk egy kicsit. Aztán jött Andi (ő a Védőnő). Kikérdezgetett, hogy Abi miket csinál már, (6 hónapos státusz) be is mutatta az új tudományát a kis hölgy ugyanis tegnap óta mászik. El-el akarta lopni a papírokat amiket töltögettünk kisebb-nagyobb sikerrel. Aztán mentünk méretkezni. December 7-e óta hízott 300 grammot és nőtt 2 cm-t. Viszont a percentilis görbéje egyre laposabb így Andi aggodalmát fejezte ki.

Megkérdezte mennyit eszik Abi. Mondtam, hogy általában napi 3x kb olyan 100 grammot, de nem mérem. Annyit eszik amennyit szeretne. Van, hogy többet van, hogy kevesebbet. Mikor látom, hogy elég akkor nem erőltetem rá. Utána megkínálom cickóval, de általában nem kell neki. Majd egy óra múlva szomjas lesz akkor van egy kis szopi.

Azt ajánlotta, akkor adjak neki tápszert. De őszintén szólva nem szeretnék. Nem akar és nem is tud cumis üvegből inni. Próbáltuk, nem ment. Valamint, ha már egyszer megy a hozzátáplálás, akkor miért ne lehetne azzal operálni. Hát megegyeztünk, hogy akkor próbálkozzak a napi 5x-i pürével és meglátjuk, hogy alakul. Kicsit azért félek tőle, hogy szépen lassan elapad a tejem, de azt veszem észre, hogy már nem is lakik vele jól. Ezek után szerintem oly mindegy, hogy tápszert vagy rendes ételt kap.

Majd meglátom, hogy alakul mert amúgy meg a korához képest rengeteget mozog a kiscsaj. Főleg most, hogy rájött milyen jó is mászni. Ezen kívül azzal is bajba vagyok, hogy mi a fenét adjak neki napi 5x. Tél van és nem túl nagy a választék. Oké, van egy csomó bébiétel, de nem akarom csak azzal tömni szegényt. Nagyon szívesen főzök neki én is, de olyan kevés az alapanyag. Mindenféle vegyszerrel meg nem akarom etetni, ha nem muszáj. Nem bízok ezekben a bolti dolgokban. Semminek nincs íze, minden fel van fújva, le van permetezve, különféle gázokkal érlelik őket, a csirkében is ki tudja milyen koksz van, hogy 1 hónap alatt eladható méretűvé nőjenek...

Mikor végeztünk a méretkezéssel megkérdeztem Andit, hogy ilyen állapotban kaphat-e szurit Abi. 
- Miért, milyen állapotban van?
- Hát folyik az orra. Vagyis nem, inkább csak szipog.
- Miért milyen oltást kap?
- Azt hiszem agyhártya gyulladás ellenit kap holnap.
- Mármint ma?
- Nem. Holnapra van időpontunk.
- De holnap nincs tanácsadás...
- De nekünk akkor is holnapra van időpontunk. Nézd meg.

És így derült ki, hogy ma kellet volna mennünk 10 órára a Doktorbácsihoz, nem holnapra. Csak az asszisztens néni elírta a dátumot... Megúsztam egy utat. Hurrá.

Úgyhogy a nap további részében azon fogok morfondírozni, milyen étrendet állítsak össze Abigélnek, mert túl koczka vagyok én ahhoz, hogy ne szervezzem meg a dolgot. Erről is csinálok majd egy bejegyzést, hátha segítek vele valakinek. És ha ezzel megvagyok akkor folytatom a már félig elkészült következő blogbejegyzést aminek a címe: Anyutest

Puszi! 

https://www.instagram.com/rizslabdacs/
https://www.facebook.com/rebeka.koczka.5

A bejegyzés trackback címe:

https://kismamanaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr1814568668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása